Військові затримали мера Південного та його заступника за державну зраду

Иллюстративное фото: informator.zp.ua

Військові затримали кількох посадовців міста Південного Харківської області. Зокрема, мера міста Олександра Брюханова, його заступника, та двох силовиків.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови військової адміністрації у Харківській області Синєгубова у Telegram.

“Сьогодні пройшла спецоперація військових. Затримані мер Південного пан Брюханов, його заступник, керівник місцевого райвідділку поліції і дільничний інспектор за статтею “Державна зрада”.”, – повідомив Синєгубов 28 лютого, під час селекторної наради із головами РДА та громадами області.

Це для розуміння тим, хто досі не зрозумів, що у нас війна і дозволяє собі переговори із ворогом, підкреслив керівник військової адміністрації.

“Ми не дамо здавати жодного сантиметру нашої землі. Це не просто слова. Військові наділі попереджають: затримкою вони проявили лояльність. Цитата: «розстрілювати будуть на місці».”, – попередив Олег Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, мер Куп’янська Геннадій Мацегора прийняв ультиматум російських військових та визнав підконтрольність міста їм. Більш того, він закликав куп’янчан із завтрашнього дня «налагоджувати нормальне життя», оскільки вважає, що тепер життя міста залежить від того, як його мешканці «себе зарекомендують» перед російськими загарбниками.

Стосовно міського голови Куп’янська відкрито кримінальне провадження за державну зраду.